© Kreativna mreža Panonika 2019.

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
info

Prati nas

Cut off Point

Rade Obradović & Alex Zain

Reditelj Rade Obradović i Alex Zain 

Glumci Rade Obradović i Alex Zain

O predstavi

Koristeći se metaforom planine i vrha koji treba dostići, ispitujemo da li je uspeh moguć i da li cilj postoji. Ovo je društveni eksperiment ispitivanja svesti o sistemu u kojem živimo i reakcije na posledice istog.


 

Vreme trajanja 20min
Jezik Govor tela

Kratka Biografija

 

Rade Obradović je angažovan kao izvođač, umetnik, plesač, ali i kao pedagog. Od 2016. godine je član "Mimarta" gde igra i istražuje telo u prostoru, komunikaciju između izvođača i publike, i stvara solo i grupne predstave. Studira Malu Akademiju fizičkog, ekspresivnog i osmišljenog pozorišta Marije Farmer. Njegova strast ide u pravcu izvođenja umetnosti u kojoj povezuje poeziju, prozu, pokret, snove, lično iskustvo i publiku.

Alex Zain je Interdisiciplinarni umetnik, čija praksa uključuje performans/body art, savremenu igru, fizički teatar, kao i video radove. Neki od njegovih mentora bili su Jan Fabr, VestAndPage, Marija Farmer, Marko Milić... Učestvovao je na Venecijanskoj Internacionalnoj Nedelji Performans Arta, kao i na festivalu Kondenz. Izabran je za umetničku rezidenciju u 2019. godini od strane Nelimarka muzeja iz Finske. Sa Minom Ćirić nastupao je na panelu  posvećenom pravima interseks osoba i umetnički saradnik je organizacije XY Spectrum. Nastupao je u Holandiji, Austriji, Finskoj, Italiji, Hrvatskoj, Bosni i Srbiji. Njegov rad izlagan je u Amsterdamu, Vašingtonu i Beogradu.