© Kreativna mreža Panonika 2019.

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
info

Prati nas

Ines / Had

Alex Zain & Mina Ćirić

Reditelj  Aleks Zain i Milica Ćirić  

Glumci Aleks Zain i Milica Ćirić

O predstavi

"Ines" i "Had" su dve kratke koreografske izvedbe koje zajedno čine jednu celinu, čija je glavna karakteristika saradnja dvoje umetnika sa svojim različitim viđenjima teme i pokretnim vokabularom.​
 

Vreme trajanja 20+20min
Jezik Govor tela

Kratka biografija

Alex Zain je Interdisiciplinarni umetnik, čija praksa uključuje performans/body art, savremenu igru, fizički teatar, kao i video radove. Neki od njegovih mentora bili su Jan Fabr, VestAndPage, Marija Farmer, Marko Milić... Učestvovao je na Venecijanskoj Internacionalnoj Nedelji Performans Arta, kao i na festivalu Kondenz. Izabran je za umetničku rezidenciju u 2019. godini od strane Nelimarka muzeja iz Finske. Sa Minom Ćirić nastupao je na panelu  posvećenom pravima interseks osoba i umetnički saradnik je organizacije XY Spectrum. Nastupao je u Holandiji, Austriji, Finskoj, Italiji, Hrvatskoj, Bosni i Srbiji. Njegov rad izlagan je u Amsterdamu, Vašingtonu i Beogradu.

Mina Ćirić je diplomirani audio-vizuelni umetnik (Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu), dramski pisac, reditelj i izvođač. 

Njene najnovije predstave su: "Tanki zidovi" (pisac, ko-reditelj, izvođač); „Nisam bila ovde“, (reditelj). Autor je više dramskih tekstova, od kojih je “I ostali” bio na Sterijinom pozorju 2018. Nastupala je u plesnoj predstavi "Cittizens Defeated" Patricije Apergi, na Epidaurus festivalu 2018. Ko-autor je plesnog performansa “Spirala ćutanja”, izvedenom u CZKD-u.

Ide na časove savremenog plesa. Uči tradicionalni indijski ples odissi. Radi jogu.